fbpx
purpose

Ontdek je purpose tip:

Drie gekke vragen om je purpose te ontdekken

“Jeetje die drie gekke vragen waren helemaal spot-on” zei één van mijn deelnemers van de job-crafting workshop.

Onderstaande oefening heb ik regelmatig uitgevoerd tijdens een coaching gesprek of workshop. Meestal krijg ik dan terug dat deelnemers verbaasd zijn over de uitkomst. 

Oordeel zelf of onderstaande drie gekke vragen jou gaan helpen bij het vinden van jouw purpose, de bedoeling van het leven of Ikigai.

 

Schrijf zonder lang na te denken het antwoord op de volgende drie vragen op:

  

  1. Welke artiest of sporter bewonder je? Deze persoon hoef je niet te kennen. Deze kan nog leven of niet. Wat bewonder je speciaal in hem of haar? Schrijf dat aspect op in 1 woord.

     

  2. Wat vind jij de meest geweldige uitvinding ooit? Wat maakt dat je dit geweldig vindt? Schrijf de reden op in 1 woord.

     

  3. Als je ongestraft een misdaad zou mogen begaan, welke zou dat dan zijn? Waarom zou je juist deze misdaad willen plegen? Geef dit stiekeme verlangen weer in 1 woord.  

   

 

Wat zeggen de antwoorden op de drie gekke vragen over jouw purpose?

Schrijf nu voor jezelf in 1 zin de combinatie van de 3 antwoorden op.  Hierbij moet je de 3 woorden gebruiken die je net hebt opgeschreven bij de vorige vragen. Dit is jouw levens missie of purpose.

Dit kan wat ongemakkelijk aanvoelen, maar de meeste mensen zijn verbaasd over hoe dicht de geformuleerde purpose bij hun verlangen staat.

Tip: Bewaar deze purpose op plek die je regelmatig tegen komt. Bijvoorbeeld het achtergrondblad van je computer, voor op een fijn notitieboekje, ergens aan de muur op een A4tje of wellicht op de WC aan de deur.  

 

Wil jij samen met anderen jouw purpose vinden?

Dat kan 30 september in Leusden op het prachtige landgoed van ISVW

Maximaal 12 deelnemers in ruime, goed geventileerde zaal midden in de natuur.

Pin It on Pinterest

Share This