fbpx

 

Optimaal Agile werken vergt Agile leiderschap, met hele specifieke (nieuwe) managementvaardigheden.

Zit je met vragen als:

 • Mijn team of organisatie werkt Agile. Hoe werk ik als manager?
 • Hoe zorg ik dat teams zelfsturende worden
 • Hoe kan ik een manier van werken ontwikkelen, waarbij ik anderen betrek en commitment krijg?
 • Wat kan ik doen om anderen in beweging te krijgen of te veranderen

De opleiding is bedoeld voor professionals met en zonder hiërarchische rol, scrummasters, product owners, managers, projectmanagers.

Met de kennis en inzichten die je in deze opleiding krijgt aangereikt, maak je jezelf die specifieke leiderschapsprincipes eigen, die nodig zijn om te managen in een Agile omgeving.
Wat levert deze opleiding jou o.a. op?
 • Je ontdekt in de opleiding hoe jij een Agile werkwijzen nog beter ondersteunt.
 • Je leert nadenken over jouw eigen rol in het Agile proces
 • Je krijgt handvatten om team(s) en organisatie te laten excelleren.

 

 

Uitgangspunt is dat je in grote lijnen weet wat Agile werken is en bekend bent met Agile frameworks. Bij voorkeur een Scrum Foundation training te hebben gevolgd (of vergelijkbaar)
 1. De 1e module (Agile Zijn) staat in het teken van het Inzicht krijgen in eigen gedrag en management stijl. We maken o.a. gebruik van de Roos van Leary, Stephen Covey en kernkwaliteiten.
 2. Module 2 (Agile begleiden) helpt bij het ontwikkelen van coaching en faciliation vaardigheden, die randvoorwaardelijk zijn voor Agile leiderschap.

  Theory U, niveaus van overtuigingen, Lencioni en Tuckman worden in deze module gebruikt. Evenals de inzichten uit het boek “Coaching Agile teams”
 3. De laatste module (Agile sturen) geeft inzicht in organisatie culturen en hoe je in een breder perspectief Agile transformaties kan gaan begeleiden. We gebruiken hiervoor het Spiral Dynamics model om cultuur te kunnen duiden en zodoende passende taal en interventies te kunnen toepassen.
De training wordt door 2 trainers gegeven, aangevuld met experts op bepaalde onderwerpen en kenmerkt zich door een hoog “doe, ervaar en ontwikkel jezelf” gehalte.

Alleen door 100% aanwezigheid in een kleine groep (maximaal 12 personen) creëren we een vertrouwde omgeving waarin je jezelf kunt zijn.

Investering: 2800,- (exclusief eventuele arrangementskosten)   
Voor groepen/teams vanaf 6 personen is er een gereduceerd tarief.* Per deelnemer en exclusief BTW Op aanvraag 

Pin It on Pinterest

Share This