Waar mensen samenwerken, spelen zaken in de ‘onderstroom’. De onderstroom bepaalt wat er boven tafel gebeurt. Het is in teams en organisaties zichtbaar als gedoe. Gedoe is lastig te grijpen, leidt af, lijkt vaak niet door logica gedreven en beïnvloedt resultaten. Pogingen gedoe op te lossen leiden vaak tot meer gedoe.

Gedoe uit zich in bijvoorbeeld veel verloop van medewerkers in de organisatie. Bovenmatig ziekteverzuim en burn-outs. Beloftes & afspraken die vaak niet worden nagekomen. Besluiten worden niet gekomen en tijdens vergaderingen komen steeds acties en onderwerpen terug op de agenda.
Of collega’s maken bijvoorbeeld grapjes waarvan je vermoedt dat er nog iets onder zit. Kritiek wordt nooit rechtstreeks geuit maar wordt vaak via via kenbaar gemaakt. Er heerst een slechte sfeer op het werk en veel informatie wordt uitgewisseld na een vergadering bij de koffiemachine. Er heerst wellicht een angstcultuur, beslissingen worden soms op een ondoorzichtige niet-transparantie wijze genomen en je weet eigenlijk nooit waar je aan toe bent. Vertrouwen is ver te zoeken. Niemand durft echt verantwoordelijkheid te nemen en eigenaarschap te tonen. Het ontbreekt hiervoor aan transparantie en vertrouwen.

Het vreemde is vaak dat als je mensen in zo’n situatie vraagt wat er aan de hand is en wat hun intenties zijn dat er niemand is die dit wil, maar op de een of andere manier houden mensen elkaar in de greep en is het moeilijk om een eerste stap te zetten. Goed bedoelde veranderingsinitiatieven worden door het zogenaamde “auto immuunsysteem” van de organisatie onbewust gesaboteerd.

Wat is de onderstroom?

De onderstroom wordt vaak vergeleken met een ijsberg. Tien procent van de ijsberg ligt boven water. Dit is zichtbaar gedrag. Afgesproken doelen, plannen, procedures, officiële hiërarchieën en zichtbare kennis. Tachtig tot negentig procent van de ijsberg ligt onder water. Zo is het ook met de onderstroom binnen organisaties.

De onderstroom gaat over de onzichtbare zaken binnen een organisatie, ook wel de zachte factoren genoemd. Denk daarbij aan informele macht of machteloosheid, vertrouwen of angst, resultaten nakomen of excuses.  Maar ook aan zaken als de bedrijfscultuur, identiteit en kernwaarden van een organisatie. Het is dat deel waar vaak het minst over gesproken wordt of wat binnen veel organisaties niet uitgesproken wordt. Maar wat wel ontzettend veel invloed uitoefent binnen een organisatie of team.

Veel managers besteden 80% van hun tijd aan de 10% van de bovenstroom

En daar is niets mis mis als alles goed gaat. Echter als er dingen niet goed gaan, dan proberen we met interventies in de bovenstroom dit te corrigeren. Gaan we belonen of straffen. Gaan we paaien of met de vuist op tafel slaan. Maar als er iets aan de hand is in de onderstroom, dan zal je onder water moeten duiken om te ontdekken wat er speelt.

Herken jij gedoe in jouw werk? Ben je op zoek naar manieren het te beïnvloeden? Wil je interventies met impact inzetten? Wil je weten hoe je jezelf als instrument inzet om duurzame resultaten te boeken? Dan is deze workshop wat voor jou!

Aandacht voor de onderstroom maakt het verschil.

Het zichtbaar & bespreekbaar maken van de onderstroom is belangrijk. Natuurlijk zijn er hulpmiddelen voor zoals een cultuurscan of een teamassessment. Zijn er heidagen, strategiesessies of sturen we de medewerkers weer op een feedbacktraining. Maar welk middel ook gebruikt wordt, het zijn slechts middelen.

Het gesprek zal moeten plaatsvinden uiteindelijk. En het creëren van een veilige omgeving is een ‘must’.

Je gaat met jezelf werken als instrument om de onderstroom waar te nemen. Vanuit het systemisch denken én werken onderzoek je welke krachten in de onderstroom actief zijn en hoe deze te zijn beïnvloeden. Het begint vaak met herkennen en benoemen. Daarna worden verschillende mogelijke interventies aangereikt om patronen te kunnen doorbreken.

Je leert om gebruik te maken van de wetten uit systemisch werken,

Doelgroep

Jij bent een trainer, coach, adviseur, manager of directeur. Je wil binnen organisaties en teams jouw invloed gebruiken om resultaten te bereiken. Of je bent een professionals die zijn/haar vinger wil leggen op die ongrijpbare, niet rationele onderstroom die teams of organisaties in hun greep kunnen hebben.

Resultaten

  • Je gaat naar huis met nieuwe manieren om organisaties en teams waar te nemen in de praktijk.
  • Je krijgt inzicht in de krachten die in de onderstroom actief zijn en de wetmatigheden die hierbij spelen.
  • Je oefent met een aantal praktische instrumenten die je helpen om irrationele situaties te doorgronden en de dynamiek te beïnvloeden.

DUUR: Deze workshop / training kan afhankelijk van de vraag in 4 / 8 of 16 uur gegeven worden.

AANTAL DEELNEMERS: Minimaal 6 tot maximaal 10 personen

INVESTERING: in overleg

Pin It on Pinterest

Share This