fbpx

De naam Mercademy komt voor uit de eerste 3 letters van de naam van de oprichtster MERtine en het woord aCADEMY. Van oorsprong is een Academy een plek (een tuin) waar mensen bij elkaar kwamen om van elkaar te leren. Naar elkaar te luisteren. Elkaar te inspireren. 

Dat is ook waar Mercademy voor staat. Mensen van elkaar laten leren.

Gebaseerd op de kernwaarden: Zingeving, Gelijkwaardigheid en Ontwikkeling

Zingeving gaat over werken en leven vanuit je Purpose. Waarom ben je hier op aarde? Wat staat jou te doen, wat kun jij brengen? Dit heeft niet alleen betrekking op jou persoonlijk, maar ook op jouw organisatie & team. “Als je kunt leven en werken vanuit zingeving en betekenis… dan gebeuren er mooie dingen” 

Gelijkwaardigheid zorgt ervoor dat er onbenut potentieel ruimte krijgt. In veel organisaties worden kennis en creativiteit vaak onvoldoende benut.
Door een andere manier van kijken en dialoog gaan mensen en organisaties betere resultaten boeken. “Ubuntu: Ik ben omdat wij zijn” 

Ruimte geven aan ontwikkeling & ontplooiing is de core van Mercademy.

Wat doet Mercademy?

We helpen mensen en organisaties om betekenisvol te werken. Dit zorgt voor minder verzuim. meer werkplezier, betere (bedrijfs)resultaten en tevreden klanten.
Door middel van trainingen, workshops, coaching of retraites & verwijzen naar interessante literatuur, lezingen en andere bronnen.

Aristoteles zie ooit “Verwondering is het begin van alle wijsheid”

 

 

De Akademia was een school buiten de stadsmuren van het oude Athene. Het bevond zich in een olijfboomgaard gewijd aan de godin Athena, de godin van wijsheid, oorlog en ambachten. Al tijdens de bronstijd werd de plek gebruikt voor spirituele bijeenkomsten.

De tuin was omgeven door kunst, architectuur en natuur. Het was versierd met beelden, tempels en olijfbomen. Later werd de tuin vernoemd naar Akademos of Hecademus, een plaatselijke held waarnaar de Academie is vernoemd.

De filosoof Plato (leerling van Socrates) hield er informele bijeenkomsten. Men bestuurde onderwerpen als filosofie, wiskunde en astronomie.  Er werden verschillende methoden gebruikt, waaronder lezingen, seminars en dialogen. Al zie je voornamelijk mannen op de oude schilderijen, vrouwen waren ook aanwezig.

De Academy bood, door de jaren heen, onderdak aan beroemde filosofen en intellectuelen, waaronder Democritus, Socrates, Parmenides en Xenocrates.

Zonder Plato zouden de filosofische en psychologische systemen van Patanjali, Kapila en Vyasa, de wetten van Manu en de boeddhistische emanatieleer verborgen zijn gebleven voor de westerse wereld. Plato was de schakel tussen het oosten en het westen.

 

Pin It on Pinterest

Share This