fbpx

Ik krijg altijd heel veel energie van visuele bijeenkomsten. Bijeenkomsten waar meer beelden dan woorden worden gebruikt. Of woorden aangevuld met veel beelden. Of nog mooier waar je de kans krijgt zelf met een stift of pen aan de slag te mogen.

Het gebruik van graphics, post-its, idea mapping etc kunnen het groepsproces en output verbeteren.

Als mensen visueel werken hebben ze betere ideeën, nemen ze betere beslissingen en zijn ze gemotiveerder om resultaten te behalen. Ik heb het boek ‘Visuele Meetings’ gelezen. Dit boek staat vol ideeën en voorbeelden voor het gebruik van technieken voor visueel denken met groepen en teams, en biedt tools en trucs om creativiteit, samenwerking en baanbrekend denken los te maken.

Door met elkaar (team, groep) dingen te tekenen

  • Wordt de verbeelding van de deelnemers meer aangesproken. Men durft meer buiten de kaders te denken. Men wordt creatiever.
  • Door te tekenen worden eerder en makkelijker structuren aangebracht. Vaak ook andere (nieuwe) structuren en verbanden. Ben gaat minder lineair denken.
  • De betrokkenheid van de deelnemers neemt toe.
  • Meer lol, meer energie in de groep.

Of te wel (mijn eigen visuele poging):

Ik geloof hier echt in.

Laatst zat ik zelf in een training waarbij we in een klein groepjes presentaties aan de rest van de groep moesten geven.
We begonnen de ochtend op flip overs met (veel) tekst onze bevinden te presenteren. Best wel saai eigenlijk.
In de middag werd ik een beetje jolig (middag dip), begon spontaan plaatjes in plaats van woorden te gebruiken. Niet dat ik zo goed kan tekenen, maar dat hoeft ook niet om begrepen te worden.
Mijn 2 teamgenoten deden gelijk mee, de lol en energie in onze groep nam toe, we krijgen veel meer creatieve invallen en onze presentatie aan de rest van de training groep werd veel beter ontvangen dan die van de ochtend sessie.

Voor een indruk van de inhoud van het boek vond ik deze video. Het boek is Nederlandstalig verkrijgbaar.

Bestellen van het boek Visuele meetings .

Welke ervaring heb jij met visuele meetings?

Pin It on Pinterest

Share This