fbpx
Deze boeiende training biedt jou de benodigde vaardigheden en technieken om sneller en effectiever invloed te kunnen uitoefenen in uiteenlopende situaties. De vaardigheden die je in deze training ontwikkelt, kunt je in veel situaties toepassen.
Denk aan onderhandelen, motiveren, krachtig optreden, leidinggeven en overtuigend argumenteren.

 

Vragen waarvoor binnen deze training aandacht is:
 • Hoe kan ik als professional invloed uitoefenen op processen binnen mijn organisatie of team?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn inbreng wordt gehoord en dat mijn deskundigheid wordt gezien?
 • Hoe kan ik stevig zijn op de inhoud en tegelijkertijd flexibel in de verhouding?
 • Hoe kom ik over op anderen?
 • Hoe kan ik een manier van werken ontwikkelen, waarbij ik anderen betrek?
 • Hoe kan ik mijn grenzen aangeven, zonder de samenwerking op scherp te zetten?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn invloed inzet op de juiste onderwerpen?

De training staat in het teken van het Inzicht krijgen in eigen gedrag en beïnvloedingsstijl.

Dag 1 geeft inhoudelijke verdieping (beïnvloeden en beïnvloed worden), Stephen Covey & Cialdini.

Dag 2 gaat over houding (non verbale communicatie en de invloed daarvan op anderen). We maken o.a. gebruik van de Roos van Leary

Dag 3 gaat over de verhouding tot de ander (invloedstijlen).

Tussen de twee blokken (dag 1+2 en de 3e en laatste dag) zit een korte periode (2 weken) om alvast in de praktijk te kunnen oefenen.De training wordt bij meer dan 6 deelnemers door 2 trainers gegeven en op dag 3 wordt er een middag met 1 of 2 acteurs gewerkt.

 

Deze training is zeer afwisselend: praktijk- en groepsopdrachten, discussies en rollenspelen wisselen elkaar af.
De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers.

 

Resultaten:
 • Leren variëren met vaardigheden
 • Kennis vergaren en leren toepassen op het gebied van invloed uitoefenen en persoonlijke effectiviteit
 • Inzicht in overtuigingen die gedrag sturen
 • Grenzen kunnen aangeven, zonder het contact te verliezen.
 • Zicht hebben op en kunnen variëren met je eigen invloed stijl.
 • Het geven van duidelijke argumenten bij het onderbouwen van je voorstel.
 • Anderen leren enthousiasmeren en meekrijgen
 • Anderen kunnen faciliteren en inzicht geven in de gevolgen en mogelijkheden van genomen acties.

“In een open, vriendelijke omgeving even op een andere manier naar jezelf kijken. Mooi! Het heeft me inzicht gegeven in ingesleten patronen in omgang met anderen en hoe je soms met wat kleine aanpassingen heel ander (positiever) gedrag kan oproepen bij jezelf en de ander”. (Marjolein)

“Deze training heeft mij geleerd om conflictsituaties op een andere manier te bekijken en mijn communicatiestijl hier op aan te passen” (André)

 

“Door deze training werd ik op een hele interactieve manier niet alleen bewust van mogelijke invloedstijlen, maar ook bewust van de effectieve manieren van leiderschap. Met veel (rollen)spellen, zelfs met echte acteurs, kon ik werksituaties nabootsen om zo beter te weten hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan. Al met al een hele interessante en leerzame cursus welke zeker impact heeft gehad op mijn manier van handelen en werken”. (John)

“De training Inzicht en Invloed bood me in korte tijd een aantal methodes en inzichten waardoor ik als consultant effectiever kan werken.””(Rogier)

 

Investering: 1425,- p.p (exclusief arrangementskosten)*

InCompany training op aanvraag.
Voor groepen/teams vanaf 6 personen is er een gereduceerd tarief.

Aanmelden via: mertine@mercademy.nl

* Per deelnemer en exclusief BTW

Pin It on Pinterest

Share This