fbpx

Deskundigheid van professionals vergroten en de kwaliteit van het werk verbeteren, kan door o.a. intervisie.

Intervisie is gericht op ontwikkeling. Het is inspirerend & verhoogt de kwaliteit.

Het is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in hetzelfde vakgebied. Onderwerp van gesprek zijn bijvoorbeeld de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problemen. Het doel is dat de deskundigheid van de betrokkenen wordt vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert.

Wat zijn de voordelen van intervisie?

  • Medewerkers zijn vaak de meest waardevolle en krachtigste elementen binnen uw organisatie. Door de vele en snelle ontwikkelingen in deze huidige tijd, moeten professionals ervoor zorgen dat ze deze kunnen bijhouden.
  • Van elkaar leren is goedkoop, stimuleert  de kennis-uitwisseling binnen organisaties.
  • Men voelt zich gezien en gewaardeerd, hierdoor neemt het werkplezier toe.
  • De begeleide Intervisie is een inspirerende tool die het professioneel leervermogen stimuleert. Daarnaast hebben veel medewerkers behoefte om van én met elkaar te leren.
  • Door het aanbieden van deze leervorm, neemt de medewerkers- en klant-tevredenheid vaak toe.

Werkvormen:

Er zijn vele formats om zo’n leerproces te begeleiden. Deze worden afgestemd op de behoefte en situatie van de deelnemers. Hierdoor leren ze niet alleen inhoudelijk, maar vullen ze ook hun skillset aan met werkvormen indien nodig. En kunnen ze het op termijn zelfstandig.

Bij Mercademy houden we van visualiseren & doen, als aanvulling op praten. Hierdoor wordt vaak sneller duidelijker wat de vraag achter de vraag is, of het probleem achter het probleem. Lego, simpele tekeningen, uitbeelden, oefenen zetten het brein in de versnelling. En tegelijkertijd mag er ook de kracht van de stilte zijn. Door stilte en vertraging komt de verdieping. Een soort Yin & Yang tijdens de intervisie.

“Mertine maakt dat een groep zich snel op het gemak voelt om met elkaar open en kwetsbaar successen en mislukkingen te delen.
Ze laat de groep het werk doen, maar stuurt wel op resultaat, zonder daarbij het roer over te nemen.” – Clemens, Scrummaster bij Ymere

Duur: 2 uur of 1 dagdeel (of andere tijdsduur)
Maximaal 8 mensen

Investering:   Op aanvraag

Pin It on Pinterest

Share This