fbpx

(RE)Inventing your future

In een snel veranderende wereld is het essentieel om mee te veranderen. Dat geldt niet alleen voor organisaties, maar ook voor individuele medewerkers

Inmiddels ben ik mijn eigen persoonlijk canvas voor de 2e keer aan het maken, omdat ik ontslag heb genomen en voor mezelf ben begonnen. Op weg naar dit besluit had ik een jaar geleden ook al een canvas gemaakt, als hulpmiddel om dit besluit te kunnen nemen.

Een persoonlijke soort APK is altijd handig om eens in de zoveel jaar een keer te doen, want “niets veranderlijker dan de mens” en onze omgeving is ook continue aan het veranderen.

Stel je wel eens één van onderstaande vragen aan jezelf?

  • Wil/kan ik doorgroeien in een hogere functie?
  • Wil/kan ik doorgroeien naar een breder of ander takenpakket?
  • Wil/kan ik doorgroeien door naar een ander bedrijf te gaan?
  • Wil/kan ik voor mezelf beginnen?

Wat kan helpen, is een eenvoudige, effectieve aanpak die is afgestemd op de moderne werkomgeving en onze persoonlijke behoeften. En daar helpt het businessmodel bij: een uitstekend raamwerk om een carrière te beschrijven, te analyseren en opnieuw uit te vinden.

  • Business Model You is een persoonlijk businessmodel om de eigen carrière te laten groeien.
  • Net als businessmodellen voor bedrijven, helpt Business Model You te begrijpen hoe je als professional kan mee veranderen in een veranderende omgeving.
  • Het persoonlijk businessmodel bestaat uit negen met elkaar samenhangende bouwstenen.

In een persoonlijk businessmodel ben jijzelf de key resource: je interesses, vaardigheden en capaciteiten, persoonlijkheid en de assets die je bezit of beheerst. In organisaties omvatten key resources vaak een bredere reeks resources, zoals andere
mensen.

Een persoonlijk businessmodel houdt rekening met niet-kwantificeerbare ‘zachte’ kosten(zoals stress) en ‘zachte’ benefits (zoals voldoening). Het organisatiebusinessmodel houdt over het algemeen alleen rekening met geldelijke kosten en benefits.

Een handige (Nederlandse) uitleg is te downloaden bij managementboek. En het boek zelf.

Een blanco Business Model You canvas is hier te downloaden.

Het meest handige is wanneer de canvas op een zo groot mogelijk vel uitgeprint en opgehangen wordt. Werk met post-its op de canvas en schrijf op elke Post-it maximaal 1 woord of een korte zin.

Laat anderen kijken naar je persoonlijke business model. Dit geeft je een enorme verrijking doordat de ander vragen stelt en feedback geeft op je canvas.

Veel succes

Trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

De 4 dimensies van intelligentie workshop

De 4 dimensies van intelligentie workshop

Heb je wel eens het idee dat je minder voor elkaar krijgt dan dat je zou willen? Of dat er meer in je zit, dan je nu kan of mag laten zien? Heb je wel eens moeite om je verlangen te duiden? Weet jij wat je wil van het leven? Leef jij je purpose of ben je nog bezig...

Workshop Leren loslaten voor meer zelfsturing in teams

Workshop Leren loslaten voor meer zelfsturing in teams

Keer op keer blijkt dat het moeilijkste onderdeel van zelfsturende teams creëren is het durven loslaten van het team en er op vertrouwen dat de mensen doen wat ze moeten doen. Loslaten is trouwens niet hetzelfde als laten vallen. Het vraagt van begeleiders,...

Ontvang de inspiratie nieuwsbrief

en blijf op de hoogte.

* verplicht veld

Pin It on Pinterest

Share This