fbpx
  • Wat doen succesvolle sporters om te winnen?
  • Waarom zijn sommige mensen succesvoller zijn anderen?
  • Wat hebben Carrey, Oprah Winfrey en Arnold Schwarzenegger met elkaar gemeen?

Op alle drie de vragen is het antwoord … “visualiseren“.

Succesvolle mensen gebruiken visualisatie

In de wereld van sport is het visualiseren van doelen al uitermate effectief gebleken. En dan niet alleen zozeer de beoogde podiumplek, maar ook het visualiseren van alle benodigde stappen op weg naar die plek.

In een psychologisch onderzoek werd ontdekt dat alleen al de gedachte aan het visualiseren van het heffen van zware gewichten veranderingen teweeg brengt in de spieractiviteit.

Een ander onderzoek toonde aan dat wanneer beginnende golfers visualisatietechnieken gebruiken gecombineerd met lichamelijke oefening dit tot de beste resultaten leidt, in tegenstelling tot alleen maar oefening.

Michael Jordan bijvoorbeeld, nam altijd het laatste schot van zijn basketbalwedstrijden eerst mentaal, voordat hij het in de echte wedstrijd nam. Hij zette visualisatie in om zijn vaardigheden te verbeteren en om zijn persoonlijke records te verbreken.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat vooral het visualiseren van je pad, acties of te nemen stappen er voor zorgt dat een droom realiteit kan worden.

“Wat is er nodig om je gewenste toekomst of succes
te realiseren?”.

Indoctrineer en prime je hersenen

Je doelen en toekomstige successen visualiseren verhoogt je motivatie, efficiëntie, zelfvertrouwen en je werkelijke fysieke prestatie. Door je succes te visualiseren ben je je hersenen letterlijk aan het indoctrineren om het succes ook echt te behalen!

 

In het bedrijfsleven

In het bedrijfsleven speelt beeld echter vaak een secundaire rol. Eerst wordt een tekst geschreven en dan wordt er een plaatje bij gezocht. Wanneer visualisatie al tijdens de strategievorming wordt ingezet, is het een krachtig instrument om mensen in beweging te brengen. Ook aan het begin van projecten geeft het de teamleden enorm veel extra mogelijkheden hun persoonlijke doelstellingen te verbinden met die van het project, de organisatie en andere teamleden.

Hoe het werkt

Visualisatie heeft hetzelfde effect op je brein, als echte acties. Dit is zo omdat de gedachten en beelden die je creëert tijdens een visualisatie, neurale paden creëren – je brein vertelt de neuronen dat je de actie echt aan het uitvoeren bent.

Neurale paden vormen een gedrags-geheugen. Omdat deze paden worden gecreëerd, zal ons brein deze paden ook ‘kiezen’ wanneer we de actie (die we hebben gevisualiseerd) daadwerkelijk willen uitvoeren. Op dat moment is die actie al lang goed gevisualiseerd en daarom bekend bij je brein – wat je gedrag of prestatie verbetert!

Daarnaast helpt visualisatie het activeren je creatieve brein, zodat je meer manieren zult kunnen bedenken om je doelen te bereiken. Je zult automatisch onbewust kansen zien en pakken, die je vooraf niet had kunnen bedenken.

“Believe you can and you are halfway there.”

– Theodore Roosevelt

Moodboard workshop volgen

Bezig zijn met je doelen, de dingen die je graag wilt bereiken in je leven, geeft ontzettend veel energie. Het gevoel dat het werkelijk wordt en echt in handbereik is, is inspirerend. Je dromen stapje voor stapje uit laten komen, wat is er nu leuker?

Een mogelijkheid om onder begeleiding van een coach een dieper inzicht te krijgen van je verlangens en via een moodboard deze te visualiseren kun je vinden op:

Zoek op het internet naar “moodboard workshop” en je vind er vast één in bij je in de buurt.

Of kijk wanneer de volgende in Hilversum is http://www.mercademy.nl/moodboardworkshop

Trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Live Your Purpose programma (online)

Live Your Purpose programma (online)

In 3 stappen naar jouw Purpose: Ontdek je Purpose. Overwin obstakels en belemmerende overtuigingen. Presenteer jezelf succesvol, door dit als een project aan te pakken. Ontdek jouw kwaliteiten, passie en krachten door boeiende opdrachten en lessen. Een e-cursus met...

Mindfulness op het werk workshop

Mindfulness op het werk workshop

Voorkom burn-outs en ziekteverzuim door een mindfulness op het werk workshop. Een introductie van 2,5 uur voor passievolle professionals die teveel stress ervaren.

De 4 dimensies van intelligentie workshop

De 4 dimensies van intelligentie workshop

Heb je wel eens het idee dat er meer in je zit, dan je nu kan laten zien? Heb je wel eens moeite om je verlangen te duiden? Weet jij wat je wil van het leven? Zou jij meer rust en daadkracht willen krijgen? Jouw 4 dimensies van  intelligentie kunnen je helpen bij één...

Workshop: Jaardoelen moodboard

Workshop: Jaardoelen moodboard

Visualiseer en creëer daardoor jouw toekomst. Of die van je organisatie of team. Een krachtige tool om te bereiken waar je van droomt.

Ontvang de inspiratie nieuwsbrief

en blijf op de hoogte.
* verplicht veld

Pin It on Pinterest

Share This